Związek Psów Rasowych - O nas

Witamy na Stronie Głównej Związku Psów Rasowych.

Związek został powołany przez miłośników jak i również doświadczonych hodowców psów rasowych.

Działamy na równoważni z innymi organizacjami kynologicznymi.
Związek Psów Rasowych posiada nr KRS. Organizacja działa zgodnie z przepisami prawa jakie obowiązują w Polsce jak i również zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt. Związek Psów Rasowych jako organizacja kynologiczna posiada prawo do wystawiania różnego rodzaju dokumentów w tym również metryk i rodowodów, przez co prowadzone są rejestry hodowli  i rejestry ksiąg rodowodowych. Organizujemy wystawy psów rasowych. Prowadzimy szkolenia, wykłady, dzięki którym nasi hodowcy zdobywają i poszerzają swoją wiedzę w dziadzienie kynologi. Celem działań naszej organizacji jest propagowanie i popularyzacja hodowli psów rasowych. Warto wiedzieć, że pies rasowy to pies z udokumentowanym pochodzeniem. Współpracujemy z różnymi organizacjami społecznymi. Działania Związku służą rozwojowi kynologii. Mamy nadzieję, że cele hodowlane, które są naszym priorytetem, będą wzorem do naśladowania a w gronie członków Związku, Sędziów Kynologicznych, przedstawicieli, będzie można doskonalić rasy psów względem wzorca, uwzględniając postępy nauki w dziedzinie kynologii i hodowli psów rasowych.

Serdecznie zapraszamy do wstąpienia w szeregi naszego Związku osoby, które identyfikują się ze środowiskiem kynologicznym, a także osoby, którym leży na sercu dobro zwierząt oraz idea popularyzacji hodowli psów rasowych.

Związek Psów Rasowych.

Związek Psów Rasowych